Etusivulle
Kuvassa kerrostalossa seinän molemmin puolin perhe pelaamassa lautapeliä ja opiskelija katsomassa elokuvaa kotonaan

Silja-Sofia Ilvosen tarina

Itsenäisyys alkoi Vapaudenkadulla. Vuoden 2021 syksy oli jännittävää aikaa, kun juuri 18-vuotta täyttänyt Silja-Sofia päätti muuttaa lapsuudenkodista omilleen.

Porilainen opiskelija Silja-Sofia Ilvonen löysi ensimmäisen oman kotinsa Porin YH-Asunnoilta. Vapaudenkadulla sijainnut asunto oli rakkautta ensisilmäyksellä. ”Kaikki tapahtui viikossa! Alkuviikosta sain avaimet muutamaan asuntoon ja kävin tutustumassa. Loppuviikosta kirjoitettiin sopimus ja seuraavalla viikolla muutin jo sisään”, Silja-Sofia kertoo innostuneena.

Vuoden 2021 syksy oli jännittävää aikaa, kun juuri 18-vuotta täyttänyt Silja-Sofia päätti muuttaa lapsuudenkodista omilleen. Silja-Sofian äiti oli suositellut vahvasti Porin YH-Asuntoja ja kertonut, miten hänen parhaimmat asumiskokemuksena ja muistonsa kytkeytyivät juuri sinne. Hän halusi tarjota tämä saman positiivisen elämyksen myös tyttärelleen. ”Aivan mielettömän ystävällinen ja ihana palvelu. Kaikkiin asioihin saa aina apua ja täällä asuminen tuntuu tosi turvalliselta”, Silja-Sofia kertoo.

opiskelija kotonaan
Silja-Sofia

Kodin sijainti on täydellinen

Silja-Sofia kävi katsomassa myös muita asuntoja Porissa, mutta Vapaudenkadulla ollut 34:än neliön yksiö tuntui heti kodilta. ”Asunto oli ihanan mallinen, tilava, hyväkuntoinen ja väritykseltään neutraali. Myös asunnon loistava sijainti lähellä keskustaa, kävelymatkan päässä koululta ja harrastuksista, teki vaikutuksen. Niin mahtavaa, kun voi vaan kävellä salille, uimahallille, cheerleading -treeneihin tai vaikka Kirjurille”, Silja-Sofia kertoo. Viimeinen sinetti muuttopäätökselle oli opiskelijabudjettiin sopiva vuokra, joka sisälsi myös vesimaksun ja nettiyhteyden.

Kotoisa tunnelma on tärkeintä

Asumisessa tärkeintä Silja-Sofialle on kotoisa tunnelma, siisti taloyhtiö sekä mutkaton ja ystävällinen asiointi YH-Asuntojen kanssa. ”Kaikki järjestyy ja aina saa apua. YH-Asuntojen asiakaspalveluun on helppo olla yhteydessä, koska kaikki ovat niin ystävällisiä. Taloyhtiössämme asuu myös paljon nuoria opiskelijoita ja yhteishenki on oikein hyvä”, Silja-Sofia ynnää yhteen.

Sanat kotoisa, turvallinen ja lämmin kuvastavat Silja-Sofian mielestä parhaiten asumista Porin YH-Asunnoissa. Kun kysymme, suosittelisiko hän Porin YH-Asuntoja ystävälleen, on vastaus ehdottomasti! ”Suosittelen Porin YH-Asuntoja lämpimästi niin ensiasunnon vuokraajalle kuin jo kokeneellekin muuttajalle”.