Etusivulle
Kahvihetki kuvituskuva

Senioriasunnon irtisanominen ja poismuutto

Täältä löydät tietoa senioriasunnon irtisanomisesta ja poismuuttamisesta. Hienoa, että olet viihtynyt asukkaanamme.

Asunnon irtisanomisaika on aina 1 kalenterikuukausi (AHVL:n mukaisesti)

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on 1 kokonainen kalenterikuukausi. Jos siis olet muuttamassa pois esimerkiksi lokakuun 31. päivänä, sinun on irtisanottava huoneistosi syyskuun aikana, viimeistään 30. syyskuuta. 

Asuinhuoneistonvuokralain mukaan vuokrasopimus on määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi, jollei muuta ole sovittu tai sovita taikka muusta laista muuta johdu. Määräaikainen vuokrasopimus päättyy sen voimassaoloajan umpeuduttua. Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus ja myös määräaikainen vuokrasopimus päättyvät tämän lain nojalla sopimuksen irtisanomisen, purkamisen tai lakkaamisen johdosta taikka sopimalla sen päättymisestä. Tässä linkki asuinhuoneiston vuokralakiin.  

Irtisanominen on aina tehtäväkirjallisestiVoit tehdä sen toimistollamme tai sähköpostilla: asiakaspalvelu@porinyhasunnot.fi. Irtisanomiseen käy myös vapaamuotoinen, päivätty ja allekirjoitettu kirje. Kun asukas irtisanoo asunnon itseei muuttopäivää voida enää siirtää. Ota yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää asunnon irtisanomisesta.

Muista tehdä nämä asiat muuttaessasi

Tyhjennä ja siivoa huoneisto, parveke sekä irtaimistovarasto. Vastaat niistä huoneistoon aiheuttamistasi vaurioista, jotka eivät ole normaalia kulumista. Tarkastamme käytössäsi olleen huoneiston sen jälkeen, kun olet tyhjentänyt ja siivonnut sen sekä palauttanut kaikki avaimet.  

Huoneiston loppusiivous: 

  • Liesi, uuni ja uunipellit sekä liesituulettimen rasvasuodatin on pestävä. Myös lieden tausta on siivottava. Vedä uuni ulospäin, niin voit pestä uunien sivut, taustan ja uunin takana lattian.
  • Pakastin ja jääkaappi on otettava pois päältä, sulatettava ja pestävä sekä ovet jätettävä auki. 
  • Laatikostot, kaapit/komerot, ovet ja ovenpielet on pyyhittävä puhtaiksi kuten muutkin pinnat. 
  • WC-, kylpyhuone- ja saunatilat altaineen on pestävä sekä lattiakaivot puhdistettava. 
  • Kaikki ikkunat ja ovet on suljettava. 
  • Lattiat on pyyhittävä kostealla. 

Huolehdi siitä, että astian- ja pyykinpesukoneiden liitäntäputket on tulpattu. Jos olet tehnyt muutoksia keittiön kaapistoon astianpesukonetta varten, palauta kaapisto ennalleen. 

Jätä taulujen seinäkoukut ja proput sekä sälekaihtimet paikoilleen. Tarkista, että huoneistoon kuuluvat tavarat jäävät paikoilleen: verhoripustimet, palovaroitin sekä kattorasiat. 

Jätä asentamasi turvalukko paikoilleen. Luovuta sen avaimet ja muut huoneistoon kuuluvat avaimet Porin YH-Asunnot Oy:n toimistolle. Vastaat lukon vaihtokustannuksista, mikäli et vuokrasuhteen päätyttyä palauta kaikkia sinulle luovutettuja avaimia. 

Palautamme vakuuden, kun olet maksanut kaikki vuokrat, vesi-, sauna- ja autopaikkamaksut sekä mahdolliset siivous- tai korjauskustannukset.