Etusivulle
Senioreita Porin senioriasunnoissa

Viitaniemien tarina

Porilaiset Anja ja Rauno Viitaniemi ovat yksiä Otavankadun senioritalon ensimmäisistä asukkaista. He muuttivat asuntoonsa talon valmistuttua vuonna 2019.

Ennen Otavankadulle muuttoa Anja ja Rauno asuivat Porissa omistusasunnossa, jonka he saivat myytyä noin puoli vuotta ennen talon valmistumista.

“Katsottiin tässä vaiheessa, että on järkevää myydä ja vuokralla asuminen sopi meille hyvin. Pienempi asunto lähempänä keskustaa mahdollisti myös kaikenlaista uutta”, kertovat Viitaniemet.

Viitaniemet tutustuivat ennen asuntohakemuksen täyttämistä erilaisiin Porin YH-asuntojen tarjoamiin kohteisiin, jonka jälkeen he täyttivät asuntohakemuksen verkossa.

“Hakemuksen täyttäminen kävi kätevästi netissä. Haimme muutamaa eri senioriasuntoa ja lisäsimme tämän asunnon lopulta jälkikäteen hakemukseen. Tämä onnisti ja olemme tyytyväisiä, että saimme juuri tämän kodin”, Anja ja Rauno kertovat hakuprosessistaan.

Odottaessaan muuttoa uuteen kotiinsa Viitaniemet asuivat tilapäisessä asunnossa muutaman kuukauden ajan. Myös tilapäinen asunto järjestyi Porin YH-Asuntojen kautta.

“Meille tarjottiin väliaikainen vuokra-asunto, kun aiempi asuntomme meni kaupaksi ennen talon valmistumista. Tämä auttoi meitä paljon tuolla hetkellä”, Viitaniemet muistelevat.

Asunto lähellä keskustaa ja ulkoilualueita

Asuntoa etsiessä sijainti oli Viitaniemille tärkeä kriteeri harrastuksien ja palveluiden saavutettavuuden vuoksi.

“Asunnon sijainti on todella hyvä. Käymme usein kuntosalilla ja uimahallissa, joihin matkaa on vain muutama kadunkulma. Päivisin tapaamme ystäviä kahvilassa ja voimme kävellä lähes kaikkialle.”

Talon keskeisestä sijainnista huolimatta lähistöltä löytyy myös paljon ulkoilumahdollisuuksia. Viitaniemet käyvät kävelyllä ja lenkkeilevät esimerkiksi Kirjurinluodolla ja Porin metsässä. Kesäisin myös pyöräillään. Autolle Viitaniemillä on oma paikka taloyhtiön parkkihallissa.

“Autolla mennään, kun on huono ilma tai kun on tarve lähteä pidemmälle, kuten Helsinkiin tai Tampereelle tapaamaan lapsia ja lapsenlapsia.”, kertovat Anja ja Rauno.

Mies ja nainen istuu nojatuoleilla kotonaan
Porilaiset Anja ja Rauno Viitaniemi ovat yksiä Otavankadun senioritalon ensimmäisistä asukkaista.

Parveke tarjoaa kesäisin ylimääräisen huoneen

Viitaniemien asunto on 47,5 neliöinen parvekkeellinen kaksio. Parvekkeella Viitaniemet viettävät erityisesti kesällä paljon aikaa. Parveke toimiikin niin sanottuna kesähuoneena. Myös vaatehuone on lisännyt asunnon käytännöllisyyttä ja tuo lisää säilytystilaa.

“Asunnossamme on todella hyvä pohja ja vaatehuone on todella kiva juttu. Parveke tuo meille kesäisin yhden lisähuoneen. Tykkäämme juoda siellä aamukahvit ja illallistaa.”, hehkuttavat Viitaniemet kotiaan.

Talossaan Anja ja Rauno arvostavat sijainnin lisäksi yhteisöllistä tunnelmaa, johon on tarjolla erilaisia mahdollisuuksia. Pihalla pidetään naapurien kesken grilli-iltoja ja kerhotilaan kokoonnutaan kuuntelemaan luentoja, neulomaan tai lausumaan runoja. Viikoittain naapureita kohdataan myös taloyhtiön saunalla lenkkisaunoissa.

Senioritaloihin on Porissa paljon hakijoita

Senioritalot ovat suosittuja kohteita. Porin YH-Asuntojen senioritalot ovat saaneet hyvän suosion kaupungissa.

“Asunto oli meille kuin lottovoitto sen saadessamme. Olemme olleet todella tyytyväisiä eikä meillä ole kodistamme mitään huonoa sanottavaa. Tämä meni nyt ihan kehumiseksi”, Anja ja Rauno nauravat.

Haluaisitko sinä muuttaa senioritaloihimme? Tutustu Otavankadun ja muiden taloyhtiöiden kohteisiin ja täytä asuntohakemus.