Etusivulle
Kuvassa senioripariskunta keittämässä kahvia ja seinän toisella puolella nainen jumppaamassa kotonaan

Tiina Myllymaan tarina

Elämä Säveltäjänlinnassa on ihanan rauhallista eikä Tiinalla ole pienintäkään aikomusta muuttaa sieltä koskaan pois.

Porilainen Tiina Myllymaa on yksi asunto-osakeyhtiö Säveltäjänlinnan alkuperäisistä asukkaista. Hän muutti kolmen talon muodostamaan taloyhtiöön sen valmistumisvuonna 1994. Vuonna 1998 hän vaihtoi pienempään asuntoon samassa yhtiössä ja on asunut siinä siitä alkaen. ” En muuta täältä pois kuin pakon edessä”, Tiina kommentoi. Taloyhtiön alhaiset vaihtuvuusluvut kertovat, että Tiina ei ole ajatustensa kanssa yksin.

Asumisen toiveet toteutuivat

Uusi asunto ihastutti välittömästi! Tiina oli pitkään toivonut saunaa, valkoista lattiaa, isoa lasitettua parveketta sekä täysin uutta asuntoa ja tässä 48,5 neliön kaksiossa nämä kaikki toteutuivat. ” Olen asunut asunnoissa, joissa on sininen tai punainen lattia, mutta nyt viimeinkin sain valkoisen!”, Tiina kommentoi onnellisena. Iso lasitettu parveke on myös hyvin tärkeä. Kesäisin Tiina nukkuu siellä veljentyttöjensä kanssa ja joulunaikaan sinne on mukavaa rakentaa oma talven ihmemaa valkoisen joulukuusen kera.

Kaikki on kävelyetäisyydellä

Asunnon keskeinen sijainti oli niin ikään ratkaiseva tekijä, kun Tiina valitsi itselleen asuntoa. ”Kaikki on kävelyetäisyydellä. Niin harrastukset kuin työpaikkakin. Ei tarvitse miettiä bussiaikatauluja tai niiden kustannuksia. Tarvittaessa talon vierestä kulkeva citybussi vie kätevästi Matkakeskukseen, jos tulee lähdettyä vaikka ulkomaille tai toisiin kaupunkeihin” Tiina kertoo.

nainen hymyilee
Tiina Myllymaa

Lämminhenkistä yhteisöllisyyttä rauhallisessa pihapiirissä

Tunnelma taloyhtiössä on erittäin lämminhenkinen. Kaikki välittävät ja pitävät huolta toinen toisistaan ja erityisesti kesällä yhteisöllisyys näkyy mm. viikonloppujen grillihetkisissä kauniissa pihapiirissä, kun asukkaat kokoontuvat yhdessä paistamaan makkaraa ja vaihtamaan kuulumisia. Myös keskiviikkoinen kahvikerho kielii mukavasta yhteiselosta. Tiina kertoo viihtyvänsä suuresti taloyhtiössä, jossa asuu enimmäkseen vanhempia ihmisiä. Eläminen on rauhallista eikä tarvitse huolehtia metelistä, vaan asunnossa on turvallinen ja ihana asua.

Asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua

Tiina kehuu Porin YH-Asuntojen asiakaspalvelua sekä taloyhtiön isännöintitoimistoa erittäin asiantuntevaksi ja ystävälliseksi. Kaikkea saa toivoa ja pyytää, ja silloin tällöin toiveet toteutuvat, kuten esimerkiksi Säveltäjänlinnan täyttäessä 20 vuotta. Tuolloin Tiina sai asuntoonsa uuden, toivomansa vaalean laminaattilattian. ”Porin YH-Asunnot on luotettava, helposti lähestyttävä ja asiallinen vuokranantaja. Suosittelen heitä erittäin lämpimästi”.