Etusivulle
Aktiivinen perhe kuvituskuva

Uusi toimitusjohtaja Jouni Lampinen aloittaa 1.3.2023

Porin YH-Asunnot Oy:n hallitus valitsi kauppatieteiden maisteri (KTM) Jouni Lampisen (52) 7.11.2022 tehtävään yksimielisesti ja hän aloittaa toimitusjohtajan tehtävässä 1.3.2023. Hakuprosessissa käytettiin rekrytointikumppanina Innolink Staffia. Kokonaisvaltainen rekrytointiprosessi oli monivaiheinen haastatteluineen ja psykologisine henkilöarviointeineen. Lampinen siirtyy yhtiön palvelukseen Porin kaupungin rahoitusjohtajan tehtävästä, jossa hän on vastannut kaupungin rahoituksesta, varainhallinnasta ja omistajaohjauksesta.

Jouni Lampinen
Jouni Lampinen

Jouni Lampinen on valittu Porin YH-Asunnot Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi.

Ennen nykyistä tehtäväänsä Porin kaupungilla Lampinen on työskennellyt muun muassa Pretax/Accountor Group Oy:ssä vastaten asiakasyritysten johdon raportoinnin sekä likviditeetin hallinnan toteutuksesta ja rakentamisesta sekä taloushallinnon käyttöönotto- ja ulkoistusprojekteista. Lisäksi Lampinen on työskennellyt aikaisemmin mm. pankkisektorin sekä vakuutusyhtiön palveluksessa.

Porin YH-Asuntojen hallituksen puheenjohtaja Esa J. Wahlman toteaa, että Porin YH-Asuntojen toimitusjohtajan tehtävään tuli runsaasti hakemuksia, 63 kpl. Hänen mukaansa toimitusjohtajaksi valitulla Jouni Lampisella on pitkä kokemus yrityselämässä ja julkisella sektorilla toimisesta sekä näiden toimintojen yhdistämisestä.

Esa J. Wahlman: ”Talouden, hallinnon ja rahoituksen ammattilaisena yhtiö tulee saamaan hänestä osaavan, helposti lähestyttävän sekä aktiivisen toimitusjohtajan, joka jatkaa yhtiön kehittämistä valtuuston hyväksymien kaupungin omistajapoliittisten linjausten mukaisesti”.

Jouni Lampinen: “Innolla olen aloittamassa uutta tehtävää Porin YH-Asuntojen palveluksessa. Yhtiö on hoitanut hyvin kaupunginvaltuuston hyväksymää strategista tehtäväänsä monipuolisen ja kilpailukykyisen vuokra-asuntomarkkinan säilyttämisestä kaupungin alueella. Yhtiö toimii osana kaupunkikonsernia erikoisalanaan asumispalvelut, joiden osalta yhtiö tavoittelee laadullista edelläkävijyyttä alueella. Yhtiön taloudellinen tilanne on vakaa ja yhtiö on myöskin suunnitelmallisesti onnistunut pienentämään kaupungin talousarviotavoitteiden mukaisesti lainamääränsä. Tästä on hyvä jatkaa yhtiön kehittämistä edelleen yhdessä osaavan henkilöstön kanssa”.

Porin YH-Asuntojen pitkäaikainen toimitusjohtaja Ilkka Träskelin jää eläkkeelle 30.4.2023. Ilkka Träskelin on toiminut yhtiön toimitusjohtajana vuodesta 2002.

Ilkka Träskelin: “Olen jäämässä hyvillä mielin eläkkeelle ja siirtämässä toimitusjohtajan tehtäviä seuraajalleni. Yhtiö on hyvässä kunnossa ja sillä on sitoutunut sekä erinomainen henkilöstö. Olemme onnistuneet tuottamaan asiakkaidemme tarpeisiin monipuolisia sekä sopivia asumisen vaihtoehtoja ja meillä on paljon pitkäaikaisia asiakassuhteita”.

Porin YH-Asunnot Oy on Porin kaupungin 100 %:sti omistama tytäryhtiö, joka omistaa, hallinnoi ja isännöi Porin kaupungin alueella sijaitsevia kiinteistöjä sekä myös rakennuttaa niitä. Tällä hetkellä yhtiökokonaisuudessa on n. 1340 vuokra-asuntoa, n. 500 opiskelija-asuntoa ja n. 620 seniori- ja palveluasuntoa. Yhtiö isännöi noin 2500 asuntoa sekä useita muita kiinteistöjä. Yhtiö noudattaa toiminnassaan hyvää vuokratapaa ja isännöinnin eettisiä ohjeita. Henkilökuntaan kuuluu 23 henkeä, jotka palvelevat asukkaita monipuolisesti aina asuntojen vuokrauksesta asumiseen, asumisneuvontaan ja isännöintiin.

Lisätietoja

  • Porin YH-Asunnot Oy:n hallituksen puheenjohtaja Esa J. Wahlman, puh. 050 60841
  • Porin YH-Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Träskelin, puh. 044 701 2420
  • Jouni Lampinen, puh. 044 701 1117